Aankondiging lezing fotograaf Ivo Ketelaar

Aankondiging lezing fotograaf Ivo Ketelaar

Lezing ‘Hoe Kijkt Autisme’

Op 23 november om 19:30 uur houdt fotograaf Ivo Ketelaar een lezing over ‘Hoe Kijkt Autisme’ in Bibliotheek Waalre. Tijdens de lezing gaat Ivo in op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en die ervaart, onder meer aan de hand van concrete voorbeelden. Waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen. Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om?

De lezing

Aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten vertelt Ivo Ketelaar hoe een autist naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en welke emoties beelden bij een autist kunnen oproepen. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven.

Ivo Ketelaar: ‘Deze lezing gaat over het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga over die emoties vertellen tijdens deze lezing ‘Hoe Kijkt Autisme’. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen.’

Aanmelden

Meer informatie en de link voor tickets vindt u op www.hoekijktautisme.nl.

Project Hoe Kijkt Autisme

Deze lezing is onderdeel van het project Hoe Kijkt Autisme van fotograaf Ivo Ketelaar. Hoe Kijkt Autisme biedt exposities, lezingen, workshops en binnenkort het boek.
Hoe Kijkt Autisme is in 2017 van start gegaan met in het voorjaar de expositie in Perron-3 te Rosmalen en een lezing in de zomer. De expositie en de lezingen reizen sindsdien door Nederland en Vlaanderen.

Over Ivo Ketelaar

Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf. Door de aparte combinatie van alledaagse beelden met korte teksten geeft hij een uniek inzicht in de belevingswereld van een autist. Een belevingswereld die voor niet-autisten vaak niet zichtbaar is. Ivo is 58 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme).

Locatie en aanvang

Lezing: Hoe Kijkt Autisme door fotograaf Ivo Ketelaar
Datum en tijd: 23 november om 19:30 uur
Locatie: Bibliotheek Waalre, het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre

Website

Bekijk ook de projectwebsite www.hoekijktautisme.nl.