Datum
22/01/2019

Doel

Door het AutismeBelevingsCircuit (ABC-Circuit) leer je autisme kennen en ervaren.

Inhoud

Het ABC-Circuit laat je door “autistische ervaringen” voelen hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om een autismespectrumstoornis te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren, maar ervaren is een andere manier.

Deze workshop is een actieve en zeer toegankelijk dagdeel vol ervaringen. Het circuit bestaat uit een aantal opdrachten en werkvormen die je gaat uitvoeren. Er zijn doe-opdrachten en zintuigelijke ervaringen. Eén van onze medewerkers leidt je door het circuit heen en er is ruimte voor het delen van ervaringen. Ook worden diverse tips gegeven voor autismevriendelijkheid.

Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel nu zelf wat je misschien al ooit gelezen hebt. Via negen opdrachten brengt dit ABC-Circuit je in de gevoelswereld van autisme.

Doelgroep

Het ABC-Circuit is er voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Wij richten ons vooral op mensen uit het onderwijs, maar kunnen de training ook aan groepen bieden. De groepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 16 personen per training.

Tijdsduur

2,5 uur.

Data

  • Woensdagmiddag 9 januari 2019 van 14:00 – 16:30 uur
  • Dinsdagavond 22 januari 2019 van 19:00 – 21:30 uur

Locatie

MBS Eindhoven
Venetiëstraat 43
5632 RM Eindhoven (gratis parkeren)

Deze workshop kunnen we ook op locatie op basis van offerte geven.

Kosten

€50,-  (inclusief materialen/literatuur, koffie en thee).

Opmerkingen

Deze module vormt samen met “Autistisch denken” een goede kennismaking met autisme. Door de ervaringen leer je de theorie beter te begrijpen.

Kijk hier hoe anderen deze workshop hebben ervaren.

Deze studiedag is gevalideerd door het Registerleraar voor 2 registeruren en is geaccrediteerd voor SKJ voor 1,25 punten.